Skandal seks LBCN dan pasir ... Mana satu laporan Azwan bakal lekat
12:02 Feb 01, 2018  |  By
Skandal seks LBCN dan pasir ... Mana satu laporan Azwan bakal lekat

Pada Januari 25hb baru-baru ini, Azmin Ali membuat laporan polis berhubung pendedahan skandal seks yang didedahkan oleh blog Malay Glamour di https://malay-glamour.com/2018/01/11/asalkan-bukan-shamsidar-7-wanita-gelap-azmin-ali-foto-foto-termasuk/. melibatkan Menteri Besar Selangor Dato Seri Azmin Ali. Beliau menuntut polis menyiasat blog tersebut dan juga Azmin sebagai pihak yang disebut dalam pendedahan blog tersebut.

 

Sidang akhbar yang penuh berkobar-kobar, lucu dan petah boleh kedapatan berikut:

 

 

DIperolehi dari You TUbe di https://www.youtube.com/watch?v=teOauCUF6Ew

 

Sidang akhbar ini kelihatan sensasi dan tidak serius tapi harus diingat bahawa Azwan Ali dan adiknya Ummi Hafilda adalah mereka-mereka yang telah membuat laporan terhadap anak saudara mereka - anak Kak Long - yang disuspek memperolehi kekayaan mealui cara yang haram dan harta yang tidak boleh di jelaskan sumber hingga kini disiasat SPRM.

 

Adalah diperccayai ada kes turut melbatkan abang Azmin:

 

Tidak hairan, kes ini akan melekat dan bakal membabitkan Azmin. Kumpulan Sementa adalah dipunyai oleh MBI Selangor yang dibawah kelolaan terus Azmin Ali. BUat masa ini, Azmin berkata dia tidak terliat dalam sebarang keputusan Kumpulan Semesta.

 

Selepas laporan ini, Azwan ada membuat laporan kepada SPRM berhubung satu kes yang tidak disebut:

 

 

Video ini dipetik dari You Tube di https://www.youtube.com/watch?v=ObpYKS5Tr4Q

 

DIpercayai Azwan telah membuat laporan berhubung tanah petani peneroka PKPS di Ijok yang tanah mereka di ambil tapi tidak dibayar oleh pemaju Mujur Zaman Sdn Bhd dan LBCN Development. Tanah ini diambil balik oleh Tan Sri Khalid Ibrahim tapi Azmin menjual tanah ini kepada Eco World untuk jumlah wang RM1.18 billion. Wang ini masih tidak dipulangkan kepada peneroka dan dipercayai sejumlah besar wang ini sudah disalorkan untuk biayai politik PKR dan PH.

 

Adakah Azwan Ali ada maklumat dan bukti yang lain dari yang telah didedahkan di SELANGOR-LEAKS? Malah difahami dari sumber-sumber bahawa tanah-tanah Ijak sedang dilelong bersih kepada taukeh-taukeh pemaju dan Azmin Ali sedang megumpul dana dari baksis memberi kelulusan untuk pembangunan hartanah mewah bagi membiayai pilihanraya.

 

Mungkinkah kes ini pun menunggu masa untuk meletup. 

 

Mungkinkah kes skandal seks pun akan turut meletup seperti kes-kes yang sebelum ini dilaporkan oleh Azwan?